Locatie

Wickengaard is een voormalige perenboomgaard ten oosten van de Wickenburghselaan, ten zuiden van de Spoorlaan en ten noorden van de Jonkheer Ramweg.

Aantrekkelijke, waterrijke en groene omgeving

Schalkwijk is een mooi en knus dorp enkele kilometers ten zuidoosten van Utrecht en Houten. Het wordt in het zuiden begrensd door de Lek, in het noorden door het Amsterdam-Rijnkanaal, in het westen door het Lekkanaal en in het oosten door de 'kruising' van Lek, Nederrijn en Amsterdam-Rijnkanaal. Een aantrekkelijke, waterrijke en groene omgeving met veel boomgaarden en fruitbomen, boerderijen, landgoederen en forten in het rivierenlandschap. En dicht bij het gezellige winkeldorp Houten en de cultuurstad Utrecht. Een heerlijke plek om te wonen en te recreëren. Om een fijn thuis te maken.

Aantrekkelijke, waterrijke en groene omgeving

Ligging

Zo goed bereikbaar is Wickengaard

10 minuten

alle dorpjes in de omgeving (fiets)  

30 minuten

Utrecht via A27 (auto, OV) 

10 minuten

Houten (bus)  

30 minuten

Hilversum via A27

45 minuten  

Den Haag, Arnhem via A12

60 minuten

hartje Amsterdam via A2

10 minuten

station Houten Castellum (fiets)

Alle voorzieningen dichtbij

Schalkwijk is zoals het een dorp betaamt, klein, knus en met een enkele winkel voor de dagelijkse boodschappen. Houten ligt lekker dichtbij met meerdere winkelcentra en het karakteristieke centrum, het Oude Dorp. Hier vind je niet alleen alle winkels die je nodig hebt, maar ook gezellige terrasjes aan het plein. In het stadshart is een bibliotheek, bioscoop, cultureel centrum en station met een enorme fietsenstalling. Ook is er iedere week een markt. Schalkwijk staat bekend om een rijk verenigingsleven. Hou je van voetbal, tennis, muziek of carnaval? Je hoeft je hier niet te vervelen.

Proef de sfeer van de omgeving