Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Waar ligt Wickengaard?

Midden in het dorp Schalkwijk, in de oude perenboomgaard, komen de nieuwe woningen van Wickengaard. Gelegen tussen de Wickenburghselaan en Spoorlaan. 

Hoeveel woningen komen er in Wickengaard?

In totaal komen er 33 woningen bij: 11 appartementen, 8 rijwoningen, 8 twee-onder-een kapwoningen, 5 vrijstaande woningen en 1 vrije kavel. Met een eigentijdse uitstraling, maar in mooie samenhang met elkaar, de buurt en de omgeving. We zijn momenteel bezig met het voorlopig ontwerp en verwachten dit najaar het ontwerp definitief te hebben.

Wanneer start de verkoop?

Wanneer de verkoop start is nog niet bekend. Op dit moment wordt er gewerkt aan de voorbereidingen. Meld je aan en we houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Het nieuwe wijkje ligt heel landelijk. Weliswaar dicht bij het centrum, maar tegelijkertijd met fraai uitzicht op het groen. De woningen staan in een mix van korte rijen, tweekappers en vrijstaande woningen langs een een nieuw lint aan het water of aan een korte, autoluwe dwarsstraat. Niet strak in het gelid, maar op wisselende afstand van de weg. Je krijgt het gevoel van wonen op een erf. De woningen zijn ontworpen in de stijl van de jaren dertig met een eigentijdse, landelijke twist. Forse kappen, erkers, horizontale lijnen, tuindeuren en voordeurluifels. En het appartementengebouw is net een groot landhuis. De woningen worden gebouwd in baksteen in drie verschillende kleuren. Samen één harmonieuze familie.

Komen er ook huurwoningen in Wickengaard?

Nee, in Wickengaard komen geen huurwoningen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in Wickengaard hebben minimaal een EPC van O. Je krijgt hier dus heel veel huis voor je geld. En je bent gelijk klaar voor de toekomst.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning wordt naar verwachting dit najaar ingediend. Als alles voorspoedig verloopt wordt de vergunning nog dit jaar onherroepelijk.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.