Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Waar ligt Wickengaard?

Midden in het dorp Schalkwijk, in de oude perenboomgaard, komen de nieuwe woningen van Wickengaard. Gelegen tussen de Wickenburghselaan en Spoorlaan. 

Wanneer gaan de appartementen in verkoop?

De digitale verkoop van de 11 startersappartementen is inmiddels gesloten.

stikstof

De stikstofberekeningen voldoen aan de waardes die eraan gesteld worden en zijn onderdeel van de vergunningsaanvraag geworden. Dus dat is goed nieuws.

Hebben inwoners van Schalkwijk voorrang?

Ja, Schalkwijkers krijgen voorrang bij de toewijzing. Deze fase is inmiddels voorbij, dus iedereen komt nu in aanmerking. 

Hoeveel woningen komen er?

In totaal komen er 33 woningen bij: 11 appartementen, 8 rijwoningen, 10 twee-onder-een kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 1 vrije kavel. Met een eigentijdse uitstraling, maar in mooie samenhang met elkaar, de buurt en de omgeving. We zijn momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor de start verkoop later dit jaar.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Het nieuwe wijkje ligt heel landelijk. Weliswaar dicht bij het centrum, maar tegelijkertijd met fraai uitzicht op het groen. De woningen staan in een mix van korte rijen, tweekappers en vrijstaande woningen langs een een nieuw lint aan het water of aan een korte, autoluwe dwarsstraat. Niet strak in het gelid, maar op wisselende afstand van de weg. Je krijgt het gevoel van wonen op een erf. De woningen zijn ontworpen in de stijl van de jaren dertig met een eigentijdse, landelijke twist. Forse kappen, erkers, horizontale lijnen, tuindeuren en voordeurluifels. En het appartementengebouw is net een groot landhuis. De woningen worden gebouwd in baksteen in drie verschillende kleuren. Samen één harmonieuze familie.

Komen er ook huurwoningen in Wickengaard?

Nee, in Wickengaard komen geen huurwoningen.

Hoe duurzaam zijn de woningen in Wickengaard?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. Alle woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De eengezinswoningen in Wickengaard zijn nul-op-de-meter. Dit betekent dat zowel het gebouwgebonden verbruik (verwarmen, douchen, koken) als het huishoudelijk gebruik (verlichting, opladen telefoons etc.) in principe opgevangen wordt door de installatie. Hierbij is het gemiddeld gebruik dat hoort bij het type woning het uitgangspunt. Dit zou een energierekening van NUL euro kunnen betekenen. Hoe fijn is dat! En je bent gelijk klaar voor de toekomst.

De appartementen worden energieneutraal gebouwd. Dit betekent lage maandlasten omdat het gebouwgebonden verbruik (verwarmen, douchen, koken) in principe opgevangen wordt door de installatie. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen. Ons verkoopteam staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning is vlak voor de zomer ingediend en inmiddels verleend. We hopen dat deze voor het einde van het jaar onherroepelijk is.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.