10 juni 2021

Update rondetafelgesprek 1 juni jl.

Vorige week dinsdag 1 juni is het rondetafelgesprek (RTG) over het project Wickengaard geweest met als doel om informatie te verzamelen voor de raadsleden, vooruitlopend op de besluitvorming.

Update rondetafelgesprek 1 juni jl.

Update rondetafelgesprek 1 juni jl.

Tijdens het RTG kunnen belanghebbenden inspreken en de raadsleden vragen stellen. Omwonenden, Dura Vermeer, Initatiefgroep Betaalbaar Wonen in Schalkwijk en eigenaar van de perenboomgaard, de Familie van Jaarsveld, hebben tijdens het RTG ingesproken.

De heer Cees van Jaarsveld heeft namens de Familie van Jaarsveld ingesproken en aangegeven dat de perenboomgaard sowieso gaat verdwijnen. Met aan drie zijden woningen op korte afstand, is iedere agrarische toepassing problematisch. Dat geldt ook voor de huidige, op productie gerichte boomgaard. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen past niet in een woonomgeving. Daar komt bij dat er binnen de familie geen (bedrijfs-)opvolging is, de pachter ermee stopt en de exploitatie van de perenboomgaard al jaren negatief is.

Zowel Initiatiefgroep Betaalbaar Wonen als Dura Vermeer heeft erop gewezen dat het plan Wickengaard een belangrijke bijdrage kan leveren aan de grote woonbehoefte die er binnen Schalkwijk is.  Initiatiefgroep Betaalbaar Wonen benadrukt het belang van betaalbare woningen en Dura Vermeer wijst op de diversiteit aan het woonprogramma in het plan, “van betaalbare appartementen tot vrijstaande woningen”.  Er is veel belangstelling voor Wickengaard, ruim 900 belangstellenden hebben zich ingeschreven waarvan er meer dan 100 in Schalkwijk woonachtig zijn.

Donderdag 17 juni a.s. is de besluitvorming. Bij een positief besluit gaat Dura Vermeer er alles aan doen om dit jaar nog in verkoop te gaan.